woensdag 8 januari 2014

Het (hand)geschreven woord

De e-mails, whatsappjes, facebookberichten en tweets vliegen je tegenwoordig om de oren. Wie een smartphone bezit hoort waarschijnlijk meerdere keren per dag het "vertrouwde" bliepje dat er zich weer een binnengekomen bericht aankondigt.

Hoe persoonlijk zijn die berichten nog? Hoeveel gevoel gaat er nog schuil achter de getypte woorden? Ook al worden ze (meestal) door een persoon geschreven, wordt er vaak weinig bij stilgestaan welke woorden er samengevoegd worden om de boodschap over te brengen. De drempel van de online berichten is meestal laag, ze zijn snel verzonden en de berichten zijn vaak inhoudsloos.

De meest persoonlijke schrijfsels die we krijgen bestaan uit de kerst- en verjaardagskaarten die vaak niet meer omvatten dan de standaardtekst plus een groet en naam.

Herinner jij je nog de laatste echte persoonlijke handgeschreven brief die aan jou gericht was? Voelde je je speciaal? En wat deden de woorden met je die alleen aan jou gericht waren? Deden ze hetzelfde met je als een e-mail met dezelfde strekking?

Een handgeschreven brief zie ik als iets bijzonders, een stukje van de ziel in woorden gevat. Niet alleen het krijgen van brieven vind ik fijn, maar ook het schrijven ervan. Deze week ben ik voor het eerst sinds tijden er echt weer eens voor gaan zitten.

Wie weet is de volgende brief voor jou...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten