dinsdag 16 december 2014

Kneuterigheid in de Algarve

We zijn nog maar net half wakker wanneer Wouter onze schuifdeur openmaakt om nog wat dingen uit te leggen en de wificode te brengen en krijgen nog wat tips om een aantal surfspots te bekijken en dan beginnen we helemaal relaxed aan onze dag. Buiten schijnt het zonnetje en de omgeving is prachtig!

Ons eerste dagdoel is ontbijt vinden. We zoeken de Lidl een dorpje verderop op en zijn blij met het ruime assortiment aan vers gebakken broodjes en de ruime keuze aan groente en fruit.

In de Lidl komen we een paar Belgische kitesurfers tegen. We hebben het over de surfvoorspellingen voor de komende dagen en krijgen nog wat advies over mooie spots in de omgeving voordat we onze eigen weg weer vervolgen.

Voordat we terug rijden om te ontbijten, stoppen we nog even bij een surfspot om te kijken. Mareta. Het ziet er prachtig uit, maar bijna flat. De golven die er zijn, beginnen bijna direct aan het strand. Dit wordt dus helaas niet onze spot van deze dag.

Na een lekker bakkie koffie rijden we dan toch maar naar huis zodat we kunnen ontbijten in het zonnetje en onze boards op kunnen halen en naar een andere spot kunnen rijden.

We kijken om ons heen en zien de hoge en stijle rotswanden voor en naast ons. Het water is kristalhelder en de golven komen in cleane lijntjes binnen. Om op deze spot te komen moet je vanaf de parkeerplaats naar beneden een aantal stenen trappen volgen. Hoe lager je komt, hoe hoger de treden zijn. We voelen ons klein, bijna nietig. Genietend van de omgeving paddlen we uit tot vlak achter de line up en kijken nog eens goed om ons heen. Het is rustig in het water en de zon brengt ons nog wat warmte.

We pakken tijdens deze sessie op Beliche weinig golven, maar we hebben intens genoten. Rillend kleden we ons in de koude wind om, springen gauw de auto weer in en zetten de verwarming lekker hoog en blazend op onze voeten.

Voordat we naar huis rijden stoppen we nog een keertje bij de Lidl waar we begroet worden door de Belgische mannen die we hier vanmorgen ook al tegen gekomen waren. Ze hadden een lekkere kite-sessie gehad, maar ondertussen is een raampje van hun auto ingeslagen. Een domper op hun dag.

Eenmaal thuis genieten we om de beurt van een heerlijk warme douche waarna we alvast beginnen met koken. Wouter komt gezellig mee-eten en maakt ons daarna nog even flink in met een heerlijk kneuterig potje Scrabble.

Voor morgenvroeg staat er een dawn patrol sessie tussen de golven op de planning met zijn 3en. Het is voor vanavond dan ook een vroegertje om onder de wol te kruipen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten