woensdag 11 juni 2014

Hoe heet hij ook alweer?

Toen ik bij mijn huidige werkgever begon, was het team nog vrij compact. het leren van alle namen was vrij snel gedaan. Ook de namen van de mensen in de andere teams zaten al vrij snel in mijn hoofd. Wanneer er iets geregeld moest worden, zocht je de persoon op aan zijn of haar bureau waarbij gelijk de nodige social talk tot stand kwam. Nu gaat bijna alles via Skype. Tussen de middag ging je gezellig met zijn allen bij elkaar zitten aan de lunchtafel. Deze tijd is definitief voorbij. Voorheen stond er tijdens de lunch van alles en nog wat klaar op de lunchtafel, nu staat er een heus buffet waarvoor je helaas je halve pauze lang in de rij staat en vaak is het daarna een ware queeste met je bordje in de hand om een plekje te vinden om te lunchen. Collega's rennen soms zelfs om zo ver mogelijk vooraan in de rij te staan om de wachttijd te verkorten voor zichzelf.

Toch blijft het een leuk bedrijf om voor te werken en overal hoor je andere talen om je heen. Het zijn overwegend jonge mensen die allemaal gedreven zijn om iets te bereiken. Vele reislustigen. Mensen met nieuwe ideeën. Mensen met een open wereldbeeld.

Niet alleen het team, maar het gehele bedrijf is inmiddels zo hard gegroeid dat ik niet iedereen meer ken. We zitten inmiddels op bijna zestig man, verdeeld over verschillende afdelingen binnen ons team. Wekelijks schuiven er nieuwe mensen aan en niet iedereen komt zich nog voorstellen. Je voelt je steeds anoniemer en een eilandcultuur begint te ontstaan. Ik ben niet de enige die het zo ervaart en dat was afgelopen week maar al te duidelijk. Een van de nieuwe collega's was jarig. Ondanks dat hij er pas 3 dagen was, hebben we wat geld bij elkaar gegooid met zijn allen en een leuk cadeautje voor hem gekocht. 's Middags werd er uiteraard ook voor hem "Happy birthday" gezongen. Uit volle borst zetten we met zijn allen in: "Happy birthday to you. Happy birthday to you. Happy birthday dear...". Toen viel er een ongemakkelijke stilte waarbij we elkaar even aankeken met een vragende blik: "Hoe heet hij ook alweer...?". "Happy birthday to you!"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten